Home » Ecologisch genieten

Ecologisch genieten

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven ernaar om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met zorg voor u en uw gezondheid, maar ook met oog voor de mensen die na ons komen. Wij willen een steentje bijdragen aan een beter milieu en hebben als doel te voldoen aan een duurzame bedrijfsvoering.

Verbouwing

Tijdens de verbouwing hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van rijke, natuurlijke materialen als natuursteen, eiken, kalk- en krijtverf. Onze meubels zijn hoofdzakelijk afkomstig van kringloopwinkels of rommelmarkten en krijgen een tweede leven.

Energie

Maar liefst 34 zonnecollectoren, geplaatst op de gebouwen op ons erf zorgen voor onze eigen energieopwekking. Daarbij liggen er 2 zonnepanelen op onze daken die een bijdrage leveren aan de warmwatervoorziening. Voor het verlichten van de Ruigenhof gebruiken we ledverlichting.

In de kamers

In onze badkamers kunt u douchen of baden met de lichaamsproducten op basis van olijfolie van Marius Fabre. De zware kwaliteit handdoeken zijn van biologisch katoen. Onze bedden zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Wij maken schoon met ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen zoals Ecover.