Home » In de omgeving

In de omgeving

De kop van Overijssel is een prachtig gebied met een unieke flora en fauna, voormalige Zuiderzeestadjes zoals Vollenhove en Blokzijl met monumentale gevels en pittoreske waterdorpen.

Te voet, per fiets of per watertaxi

Het afwisselende cultuurlandschap van meren en sloten, uitgestrekte rietlanden en weilanden met houtsingels nodigt uit tot lange fiets- en wandeltochten. In de onmiddellijke nabijheid van Ruigenhof Bed & Breakfast ligt Bezoekerscentrum De Wieden, de toegangspoort tot het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Neem hier deel aan een vaarexcursie of pak in de periode mei t/m september de EcoWaterLiner naar Giethoorn of Blokzijl. Een kijkje nemen vanaf grote hoogte op het Nationaal Park Weerribben-Wieden kan ook door het beklimmen van de Watertoren in Sint Jansklooster. Een spectaculaire trap brengt u naar een hoogte van 45 meter en daar geven vier vensters een uitzicht van 360 graden.

Ontdek Giethoorn en omliggende waterdorpen

Dit waterdorp met de karakteristieke houten bruggetjes is zeker een bezoekje waard. Wandel langs de grachten en de pittoreske rietgedekte boerderijtjes of bezoek één van de museums. Uiteraard kunt u Giethoorn ook verkennen door zelf achter het roer te kruipen van een fluisterboot of traditionele punter. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi zijn de waterdorpen Dwarsgracht, Jonen en Belt-Schutsloot. Ook zeer de moeite waard om een kijkje te nemen.

Lekker uit eten in de buurt

Dineren kan op diverse goede adresjes binnen een straal van vijftien kilometer. Van een diner op gastronomisch hoog niveau bij de sterrenrestaurants De Lindenhof in Giethoorn of Kaatje bij de Sluis in Blokzijl tot een eenvoudige maaltijd in een grand café. Adressen van leuke adresjes zijn aanwezig in de Bed & Breakfast.

De grote stad

Op ongeveer 30 minuten rijden liggen de Hanzesteden Zwolle en Kampen met allebei een mooie historische binnenstad. Trekpleisters van Zwolle zijn Museum de Fundatie met een collectie beeldende kunst en de in de Broerenkerk gevestigde boekhandel Waanders in de Broeren. Ook voor een dagje shoppen leent deze stad zich perfect.