Home » De Bed & Breakfast

De Bed & Breakfast

  De omgeving inspireerde ons voor de naamkeuze van onze vier kamers. Kamer 1 heeft de naam “Onder ’t riet” verwijzende naar het rieten dak van onze boerderij. Overigens groeit deze dakbedekking bij ons aan de overkant in het natuurgebied De Wieden. Dit natuurgebied gaf ons inspiratie voor kamer 2 “De Wiedenkamer”. Ingericht en aangekleed in grijs- en blauwtinten, reflecteert dit de kleuren van de uitgestrekte meren die elk moment van de dag veranderen. Ieder jaar komt de zwaluw trouw terug naar ons gebied om te nestelen. Vandaar de naam voor kamer 3 “ Het zwaluwnest”. Een knusse bedstee op deze kamer maakt het “nestgevoel” compleet en vanuit het raam zie je de zwaluwen over het erf scheren. Vroeger was er rondom de Ruigenhof een enorme boomgaard oftewel een bongerd. Dit was de aanleiding voor kamer 4 “De Bongerdkamer”. Deze kamer beschikt over een eigen terras met zicht op de boomgaard van nu.

  Kamer 1 Onder t Riet

  Kom heerlijk tot rust in deze kamer onder het rieten dak van de boerderij. Het slaapgedeelte bevindt zich op een vide die bereikbaar is via een solide trap.

  Lees meer over deze kamer

  Kamer 2 De Wiedenkamer

  De “Wiedenkamer” is onze kleinste, maar zeer comfortabele kamer. Het slaapgedeelte is te vinden op een vide en is bereikbaar via een solide trap.

  Lees meer over deze kamer

  Kamer 3 Het Zwaluwnest

  Deze romantische bruidskamer bevindt zich op de eerste verdieping. Op de vide slaapt u in een unieke knusse tweepersoonsbedstee in de stijl van toen en de afmetingen van nu.

  Lees meer over deze kamer

  Kamer 4 De Bongerdkamer

  Deze gezellige, ruime kamer bevindt zich op de begane grond en heeft een privé-terras met een prachtig uitzicht. U ziet de boomgaard, weilanden, oude hoeves en u kunt zelfs een glimp opvangen van het meer de Beulakerwijde.

  Lees meer over deze kamer

  Gezamenlijke ruimtes en tuin

  Ruigenhof Bed & Breakfast beschikt over diverse gezamenlijke ruimtes voor de gasten.

  Lees meer